Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

Néhány Koreai étel receptje:

Kimchi

Hozzávalók:
    50 dkg kínai kel falatokra tépve
    1 nagy sárgarépa reszelve
    25 dkg fehér retek reszelve
    2 zöldhagyma apróra vágva
    fél dl szójaszósz
    3 evőkanál almaecet
    2 evőkanál méz
    1 evőkanál reszelt gyömbér
    1 evőkanál zúzott fokhagyma
    kimchi paprika vagy chili

Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket a szójaszósszal megklocsolva 5-6 órát pihentetjük. A kiengedett levet öntjük a zöldségekről, a léhez keverjük a többi hozzávalót, majd visszaöntjük a zöldségekre. Szobahőmérsékleten 1-5 napig állni hagyjuk egy jól lefedett, nagyon tiszta edényben.




Kimpab

http://berlinamellia.files.wordpress.com/2013/04/food-japanese-sushi-favim-com-177614.jpg?w=400

 1/3 csésze fehér rizsliszt
 1/3 csésze barna rizsliszt
 1/3 csésze teljeskiörlésű liszt
 2 db házi tojás
 nagyjából 1/2-1 csésze hideg víz
 1 db répa, julienne-re(finom szeletekre vagdalt zöldség) szeletelve
 3 szál zöldhagyma, zöld része 3-4 centi hosszú csíkokra vágva
 egy 3 cm-es friss gyömbérdarab, meghámozva és julienne-re szeletelve
 egy kis csípős chilipaprika darab, kimagozva, julienne-re szeletelve
 1/2 csésze tenger gyümölcsei keverék (opcionális)
 só és bors
 egy kevés olaj

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a különböző fajtájú liszteket. Adjuk hozzá a tojásokat, és adagoljunk a keverékhez kevés vizet apránként, amíg tejszínhez hasonló sűrűségű, sima tésztát kapunk. Fűszerezzük, és adjunk hozzá minden zöldséget, valamint a tenger gyümölcsei keveréket. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és merjünk bele annyi tésztát, hogy 5 cm-es palacsintákat kapjunk. Közepes lángon süssük őket addig, amíg aranybarnák lesznek mindkét oldalukon. Tálaljuk shoyu szójaszósz, rizsecet, chili és pirított szezámolaj keverékéből készült szósszal.




Bibimpap

http://trulypoker.com/wp-content/uploads/2013/10/Usaha-Kuliner-Korea-300x237.jpg

Hozzávalók
 rizs (720g)
 víz (600g)
 marhahús (150g)
 Kosari (150g) - saspáfrány
 uborka (200g)
 léggömbvirág (150g)
 babcsíra (150g)

Elkészítés:

Alaposan mosd meg a rizst, és áztasd be 30~60 percre, és aztán kezdd el főzni.
Vágd fel a marhahúst 5 cm hosszú darabokra. A saspáfrányt tisztítsd meg és vágd 4-5 cm-es darabokra. Használd a fűszerek alapanyagait > keverd össze a lista tartalmát a marhahússal és a saspáfránnyal. Ne felejtsd el külön tárolni őket. Következő lépésben növényi olajban pirítsd meg a húst és a páfrányt, elválasztva.
A következő lépésben vedd az uborkát és átlósan vágd félbe. Utána szeleteld kb. gyufa vastagságúra. Mikor megvannak a vékony uborkaszeletek, sózd meg és utána nyomd össze őket a kezeddel, hogy kinyomd belőlük a vizet. Dörzsöld a sót a léggömbvirágba, utána mosd le vízzel. Utána átlósan hasítsd őket vékony szeletekre. Használd a hozzá kapcsolódó fűszerek listáját, és egyenként pirítsd meg.
A babcsírákat megtisztítjuk és egy vízzel teli tálkába tesszük, majd megsózzuk, és egy kicsit megfőzzük. Ha megfőtt, használd a fentebb leírt fűszerezést hozzá.
Vedd a halhúst és vágd 4-5 cm-es csíkokra, és sózd és borsozd meg. Utána vond be liszt réteggel és áztasd be tojásba, hogy réteget képezzen rajta. Következő lépésben pirítsd meg a hal darabjait és vágd őket 1 cm széles darabokra. Süsd meg a maradék tojást és vágd fel őket. Főzd meg meg a tengeri moszatot és olajban pirítsd ameddig ropogós nem lesz. Törd össze a kezeddel a kész moszatokat kis darabokba.Tedd egy tálba a rizset, és arra rá az elkészült hozzávalókat, a tetejére készíts egy egytojásos tükörtojást. Szolgálj fel chiliszószt külön mellé.


Japchae


 Hozzávalók:
 15-20 dkg vékonyra szeletelt marhahús csíkokra vágva
 4 db fekete kínai fafülgomba
 25 dkg dangmyeon (édesburgonyából készült üvegtészta)
 3 gerezd tört fokhagyma
 1 db sárgarépa gyufa fej nagyságúra aprítva
 1 fej vékonyra szeletelt hagyma 
 2 evőkanál szójaszósz,
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál szezám olaj
 1 szál újhagyma apróra vágva
 15 dkg spenót
 1 teáskanál szezám olaj v. szezám paszta
 1 tojás (fehérje és sárgája elkülönítve)

Elkészítés:

Keverjük össze a pác összetevőit egy nagy lábosban, majd adjuk hozzá a marhahúst, gombát és tegyük félre 20-30 p.-ig.
 Egy kisebb lábos forró vízben mossuk át a spenótot 1-2 percig, majd egy szűrő segítségével mossuk át hideg vízzel is. A megmaradt vizet alaposan nyomkodjuk ki a spenótból és adjuk hozzá a szezámot, sót, borsot majd tegyük félre. Egy másik lábos forrásban lévő vízbe tegyük a tésztát és 2-3 percig főzzük, majd öblítsük át hidegvízzel és tegyük félre. 4. A tojás elkészítéséhez készítsünk elő egy gyengén megolajozott serpenyőt, amiben egyszer a különválasztott tojásfehérjéből sütünk palacsinta alakú lepényt, másszor, a különválasztott tojássárgájából sütünk tojás palacsintát. A két különböző színű tojáslepényt csíkokra szeleteljük és félre tesszük.  Forrósítsuk fel újra a serpenyőt alaposan egy kevés olajjal és a tört fokhagymát pirítsuk arany barnára (kb. 30 másodperc), majd adjuk hozzá a húst szósszal együtt és süssük 1-2 percig. A megmaradt zöldségeket és fűszereket (spenót, répa, hagyma, bors, só) adjuk a húshoz és pirítsuk további 2-3 percig, végül a tésztát keverjük a húshoz és zöldségekhez. Tálaláskor a tojáscsíkokat szórjuk az étel tetejére.

 

 

 

 

 

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2024
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz