Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

Myspace Graphics, MySpace Glitter Graphics, MySpace Glitters, MySpace Goodies, Myspace Codes at www.MyGlitterSpace.com


Manhwa azaz koreai manga.
A legtöbb manhwa stílusára nagy hatással volt a japán képregények, a mangák és a nyugati képregények egyaránt.
Olvasási irány balról jobbra halad, tehát a nyugatival megegyező.Sokszor realisztikusabbak az arcok és figurák mint a mangában, bár sokkal jobban elnyújtják az alakokat.

Néhány Manhwa:

Park Eun Ah: Nocturn / 녹턴 (shōjo manhwa; 4 kötet eddig; 2008)
Egy kicsi lány múlt és jelen között őrlődve
Park Eun Ah drámai képregénye nem éppen egy szokatlan szituációval szembesít minket. Van egy kicsi lány, a 9 éves Yuri, aki egy autóbalesetben elveszítette az édesanyját. Az anya végakaratában egyik  régi iskolai barátját, Kim Dowookot jelöli ki a lány gyámjául. A harmincas évei felé közeledő férfi körül mindenki eszement ötletnek  tartja Kim döntését, aki vállalja végül ezt a kötelezettséget. Amikor a magányos, hallgatag leányzót meglátja a férfi, elhatározza, hogy a legboldogabb gyermekké teszi őt a világon. Azonban ennek az új fejleménynek Kim jegyese, Jun Jiyoung sem örül. A házasságot sürgető nő céljait veszélyezteti ez a babaszépségű tünemény, aki annyira szófogadó, annyira ártatlan, hogy lehetetlen ellenállni neki. Ráadásul pont annak a nőnek a gyereke. Azé a nőé, akibe Kim régen halálosan szerelmes volt, és aki még a síron túlról is magához köti a jóképű férfit.


A vízisten menyasszonya 2. kötet (manhwa; 2006)
Vad szerelem a titkok bugyrában

Első körben, a rajzok gyönyörűek. Jun Mi-Kjong lélegzetelállítóan szépséges, és romantikus képeket kreált, és végre a sztoriban is beindult a shoujo vonulat, és férfi hőseink elkezdtek akciózni. E kötetben Szoa saját érzelmeinek fogságába került, és megpendített két lehetséges drámai fordulópontot: egyrészt elhintette, hogy nem őt szánták a Vízisten, Habek menyasszonyának, ugyanis félve az istenek bosszújától érdeklődött, hogy milyen büntetésre számíthat az, aki becsapja őket. Ráadásul közölte, hogy ő sose térhet vissza a falujába.Másrészt The-Ul-Csin-In Úr Szoa meglepetésére közölte vele, hogy a gyermek testű Habek, és a jóképű dalia, Mui ugyanaz a személy (Habek ugyanis nappal gyermek testben, éjjel férfi testben mutatkozik). Ám Szoa nem tudja eldönteni mi az igazság. Ezért vetkőztetési kísérleteknek veti alá a két fiút (ugyanis egy tetoválás alapján akarja azonosítani a két személyt – elég humoros és ügyetlenül ártatlan próbálkozás a részéről), és eközben elcsattan az első csók közte és Mui között. Ráadásul Habek/Mui édesanyja is ármánykodik a háttérben, ami miatt Mui megbetegszik, és álmában előző szerelmét, Nakbint szólítja, miközben Szoát öleli. Szoa pedig egyre szerelmesebb lesz (bár tagadja), és féltékeny erre a titokzatos Nakbinra. Eközben Huje-nek is furcsa gondolatai támadnak, és még mindig kísért az a bizonyos jövendölés Szoával kapcsolatban, hogy két férfit fog szeretni. Kim Mi Jung: Antique Romance / 소녀화첩 / The Picture Album Girl (manhwa; 2006)

Egy báb szerelme
Kim Mi-jung koreai képregény rajzoló 4 kötetes munkája, mely ha japán ‘társaihoz” kellene hasonlítanom, akkor Kaori Yuki sötét, és kegyetlen világát ötvözi a tipikus shoujo romantikával, a tiltott románcok során. A történet szereplőit, akár a francia Nyomorultakból (Victor Hugo) is szalajthatták volna, az Antique Romance főhősnője tiszta  Cosette sors hasonmás, még a nevük is összecseng, szintén árva kislányunk a Suzette nevet viseli. És így a gazdag jótevő sem hiányozhat, lord Ian Mackpolt személyében.Ian Mackpolt gazdag kereskedő, aki frissen szerzett nemesi címével próbál beilleszkedni a felső tízezer önző, pletykákkal teli, versengő világába. Első lépésként, csillagászati összegért megvásárol egy árverésen egy különleges "műtárgyat”, a világ egyetlen élő leány festményét. (A képregényben rubellel fizetnek, ami Oroszország pénzneme, de utalás nem sok van arra, hogy melyik országban játszódik a sztori, szóval keveredik benne a nyugati nemesi világ, egy kis keleti utóízzel). A gyönyörű kislány testére csodaszép festményt pingált (később kiderült, hogy faragott :/) egykori édesapja. A kislányt, Suzettet, kezdetben vele nem sokat törődve, többi műkincse közé helyezi a fiatal nemes. Ám ahogy telik az idő, a kis ártatlan leányzó lassan belopja magát "gazdája” szívébe, kedvességével, törődésével, és sötét múltjával.

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2019
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz