Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

Hakchum - Darutánc:

A busani Dongnae tartomány melegvizű termálfürdőiről híres, és mindig is a kikapcsolódás és a szórakozás egyik fontos központja volt. A híres dongnae-i darutáncot az itteni hivatalnok és a pihenni érkező vendégek hagyták az utókorra, hiszen eredetileg a Chosun-dinasztia hivatalnokai táncolták, akik az utcán szürke felöltőt és fekete kalapot viseltek. Minthogy a táncos mozgása és az általa viselt szürke öltözék egy darura emlékezteti a nézőt, így lett a tánc neve darutánc, amely ma a busani kulturális örökség része.


Buchechum – Legyezőtánc:

 

A legyezőtánc, a buchechum 1940-ből való és a híres koreai táncos, Choi Seunghui nevéhez fűződik. Ezt a fajta táncot eredetileg sámánista rituálék alkalmával táncolták. A színes ruhákba öltözött táncosok kezükben legyezőket, busches-t tartanak, és így adják elő látványos koreográfiával felépített táncukat. Az első legyezőtáncot a koreai kulturális delegáció jóvoltából 1968-ban láthatta a közönség az 1968. évi Mexikói Olimpián, és ez a tánc azóta minden koreai táncprodukció elmaradhatatlan része. Bae Jung-hye újszerű koreográfiája továbbfejleszti a hagyományokat, és a hangsúlyt a legyező és a táncos mozgásának különleges esztétikai szépségére és egységére helyezi.

File:Korean.Dance-Buchaechum-01.jpgJanggochum - Tánc homokóradobbal:

 

A homokóradobbal, a janggo-val előadott néptánccal gyakran találkozhatunk Korea minden részén. A táncos a vállához szíjjal rögzített homokóradobot mindkét végén egyszerre szólaltatja meg, és eközben a zene ritmusára táncol. A tánc forgataga, eleganciája és dinamizmusa az ünnepek hangulatát idézi.

                                                   
                                                               Gainjeonmokdan-bíróság tánc
1828-ban jött létre ez a tánc.Egy váza pünkösdi rózsát helyeznek el a színpad közepén.Majd a táncosok két csoportra oszolva vesz mindenki egy virágot a vázából. Jellemző a lassú,nyugodt mozgás.       

                                          

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2019
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz