Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés
A főváros

Szöul a Koreai Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa is, tartományi jogú város a Koreai-félsziget nyugati, középső részén. A 2005-ös adatok szerint elővárosokkal együtt 20 156 800 lakosa van.

Történelem
A város Hanszong („erődváros”) néven is ismert volt. A városban a nagy palotaépítési korszak a 11. és 14. század között zajlott. Ekkor építették a ma is álló Cshanggjonggungot. Ezen kívül számos nyári rezidencia épült. Ekkoriban a főváros Keszong volt.
1392-ben a Csoszon-dinasztia első tagja, Thedzso foglalta el a trónt, ekkor lett Szöül a főváros. Ekkor kezdték el építeni a városfalat. 1405 és 1412 között épült fel a Cshangdokkung, 1616-ban pedig a Kjonghigung. 1592-ben, az Imdzsin-háborúban a japánok elfoglalták Szöult.
1872-ben a király a Kjongbokkungba vonult vissza. Ezt a palotát az Imdzsing-háborúban lerombolták, majd 1865-ben újjáépítették.
1876-ban a várost ismét elfoglalták a japánok, majd 1910-ben az egész országot. Ekkor a város hivatalos neve Kjongszong  lett. 1945-ben, a japánok fegyverletétele után az amerikai hadsereg szállta meg várost. 1948. augusztus 15-én lett az újonnan létrejövő Koreai Köztársaság fővárosa.

Fekvés
A Sárga-tengerbe torkolló Han-folyó partján terül el. Északról és délről erdős hegyek övezik. A folyót követő síkságot dombok, meredek szigethegyek szakítják meg. Éghajlata a monszun által befolyásolt, nedves kontinentális. A tél hideg és száraz, a nyár meleg és fülledt, a csapadék zöme is nyáron hullik.


Közlekedés
Szöul az ország közigazgatási, gazdasági és kulturális központja. Jelentős pénzügyi központ, fontos vasúti és közúti csomópont forgalmas kikötővel.


Tumblr_mf1u3x5uqm1rb9a6wo1_500_large

m0ther fuck3r
http://www.thecoolhunter.net/images/definecool13.jpgDoramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2018
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz