Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

A koreai orvoslás:

A koreai orvoslást az eredeti koreai orvoslás alapján bizonyos kínai hagyományos orvoslás elméletéből kiindulva és a nemzetiség sajátosságait dolgozták ki és fejlesztették önálló hagyományos rendszerré. Gyakran használták például a ginzeng gyógyító erejét.

A koreai gyógyszerészetről:

A koreai gyógyszerészet nagyjából két részből áll: egyrészt átveszi a kínai gyógyszereket, másrészt pedig helyi termésű gyógyszereket vesznek igénybe.
Mint előbb említettük, a koreai orvoslás nagy mértékben átveszi a kínai, azaz a han gyógyászatban használatos gyógyszereket. A koreai patikákban a négy betegséget okozó tény ellen hasznosító 271 gyógyszer teljes mértékben azonos nevet visel, mint a kínai patikákban. A két klasszikus koreai orvosi gyűjtemény 1297, illetve 1500 kész kínai receptet foglal magába. A Keleti Gyógyszerészeti Gyűjteményben 15 fajtában felsorolt több mint 1400 gyógynövény vagy állat, valamint a Gyógyszerészet Pótgyűjtemény 41 fajtában foglalt 515 gyógyszer nagyjából kínai.
Meg kell állapítani, hogy hosszú múltra tekint vissza a koreai orvoslásban a helyi termésű gyógyszerészet is. Különösen 1949 óta a koreai orvosok és gyógyszerészek önálló kutatást végeztek patikájuk gazdagítására, közben tudományos alapon feldolgozzák a koreai orvoslás hagyományait. Érdemes említeni például a koreai orvoslásban a helyi termésű gyógyszerek között szerepel a mérművészrózsa gyökere, amelynek az általános erősítő szerepe mellett különös hatása van a méhvérzésre is. A rizspálinka az ízületi betegségek ellen, a kukorica címere rizspálinkával keverve a májhas vízkór ellen, a mészpátpor hatásos minden külső vérzés ellen. Ezek a helyi termésű gyógyszerek jelentős részt foglalnak el a koreai gyógyszertárban.Az akupunktura:

Mi az akupunktúra?

Ősi, kínai természetgyógyászati módszer, mintegy 3500 éves múltra tekint vissza. Lényege, hogy a bőrben található egyes pontok tűvel történő "ingerlésével" az ún. életenergia áramlását állítja helyre. Főként fájdalomcsillapításra használják. Az akupunktúrás pontokat nemcsak tűvel, hanem pl.: nyomással, ütögetéssel és meleggel is lehet közelíteni a pontokra. Mindezt gyakran Koreában is alkalmazták.

Forrás:http://ekkovek.qwqw.hu/

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2019
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz