Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

Hagyományos ünnepekSeolnal
A Seolnal (설날) a holdújév első napja. Nagyon fontos ünnep, mivel a holdnaptár szerint ez az év kezdete. Éppen ezért ezen a napon vigyázni kell, mit és hogyan teszünk. Ilyenkor a koreai családok összegyűlnek, és közösen étkeznek és játszanak.
Ezen a napon korán reggel ételt és rizsbort készítenek, majd az ősök előtt szertartással tisztelegnek. A szertartás végeztével a fiatalabbak a legidősebb családtaggal kezdve meghajolnak az idősebbek előtt, és először köszöntik őket az újévben.


 

Daeboreum
A mezőgazdaságon alapuló koreai kultúrában a teliholdnak szimbolikus jelentősége van: a Hold – istennő – anyaföld hármasára utal, s ezzel a termékenység, a bőség beköszöntét szimbolizálja. Ezen a napon sok a Holdhoz kötődő szokás, amelyekkel a rossz szellemeket űzik el, és amelyektől az újévben jó termést, sikert és gazdagságot remélnek.Dano

A dano az 5. hónap 5. napjára esik a Holdnaptár szerint. Eredete az ókori Kínáig nyúl vissza Hwe király idejére a Cho dinasztiába. Gulwont öngyilkosságra kötelezik de Myuklasu bebizonyítja hűségét és kiszabadítja az árulók csapdájából. Ez az 5. hónap 5. napján történt a Hold hónap szerint, azóta emlékművel emlékeznek Gulwonra s azóta minden évben sok kerül erre. 

Sawolchopail
Ez nap Buddha születésnapja. Bár ezt az eseményt a buddhisták ünnepelték. Jellegzetes kellékei ennek a napnak a lámpák. Sawolchopail a 3. hónap 3. napjára esik a Holdnaptár szerint. Ezen a napon Azalea bort ( duggyonju) és palacsintát ( dungyeon hwajeon) szolgálnak fel.
ganggangsulae, traditional Korean circle dance play

Chuseok / Hangawi
Egész évben Chuseok-kor a legfényesebb a hold. Ilyenkor az aratás utáni első termésből songpyeon-t (송편) készítenek, táróból levest főznek.
Ezeket és az év első gyümölcseit, mint például a datolyaszilvát, gesztenyét és vörös datolyát, az ősöknek ajánlják fel egy szertartás keretében. Az ételfelajánlás mellett az ősök sírjait is meglátogatják.


 

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2019
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz