Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

A hwarangok:

 

Egy elit férfi csoport volt Shillában egészen a 10. századik. Katonailag fejlődö szervezet volt, és harcolt Shilla, és a Három Királyság egyesítéséért.

A kifejezés jelentése:

A jelentést leginkább úgy fordították "Virág Lovagok". A Hwa utal a Kínai-Koreai (handzsa) virágra, vagy a jogi virágzásra. A Rang pedig az emberre utalt, utólag már Sillára is. Maga szó nem jelenti az embert, vagy fiút. A Samguk Yusa megkülönböztet női és férfi Hwarang karaktert.

A Hwarang vezetőket nevezik úgy mint gukseon (állami halhatatlanok vagy állam tündér). Tiszta Koreai átírása jelentheti viszont az embert.

Hagyományos források:

Leginkább a történelem említi őket, valamint szóba hozzák őket a Három Királyság egyesítésével is.

Különböző források ugyan említik még őket, de ma már nem léteznek.

Történet:

Wonhwa:

A Samguk Sagi, és Samguk Yusa szerint, két női sáv, úgynevezett Wonhwa (eredeti virágok) volt az elődje a Hwarangoknak. A pontos jellege és tevékenysége ismert, szépségek voltak. A nők nagy szerepet töltöttek be Sillában, hiszen három női uralkodó is került a trónra.

A Wonhwa Jinheung uralkodása alatt volt jellemző. Ahol a nőket taníttatták, és figyeltek rájuk. Azonban a két női sáv féltékenylett egymásra, és miután Junjeong női riválisát megölték, a Wonhwa feloszlott.

Alapító:

Mikor Silláért újra aggódni kezdtek, egy rendeletben a jó családból származású fiúkat nevezték ki a Hwarangoknak. Ez arra utal, hogy a Hwarang eredetileg nem katonai jellegű, hiszen a Wonhwa sem volt az.

520-ban Beopheung király, uralkodása alatt megalakította szent származás rendszert. 527-ben Silla hivatalos hite lett a buddhizmus. Ilyen intézkedések mellet kezdődött átformálódni a Hwarangok jelentősége.

Evolúció:

Silla megszilárdítása és kibővítése katonai rivalizációt szított más népekkel, és ekkor kezdek felfigyelni a Hwarangokra mint katonákra. A Hwarangokat általában egy magasabb rangú személy vezette.

A Hwarangok a 6.-7. században már kiváló lovasság volt. Kiválóan értett az íjászathoz, dárdadobáshoz, létramászáshoz, kardforgatáshoz, harchoz. A 7. században a száma egyre nőtt a katonáknak.

Kim Busik volt az első, aki kiemelte magát a Hwarangok közül. A Goguryeo, Baekje és Silla háborúkban.

 

 

A szikla, amit Yushin hwarang kettévágott:
Forrás:http://ekkovek.qwqw.hu/

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2018
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz