Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés
Hagyományos viselet


 A Hanbok:

  
Hanbok
:Gyakran jellemzik élénk színek és egyszerű vonalak, anélkül. Bár szó kifejezés "Koreai ruházat", a hanbok ma gyakran kifejezetten utal a cos-dinasztia, hanbok és a hagyományos fesztiválok és ünnepségek során használt semi-formal vagy hivatalos viselésre. Modern hanbok nem pontosan kövesse a tényleges stílus, mint a cos-dinasztia kopott, mivel ment keresztül néhány nagy változásokat a huszadik század során gyakorlati okokból.  
Jeogori


Jeogori:az alapvető felsőruha, amelyet a férfiak és nők egyaránt viselnek. Ez a fegyvere-és felső része a viselője testének.
Az alapvető formája, amiből áll az a: Gil, git, dongjeong, goreum és ujjak.Gil  a nagy részét a ruhanemű teszi ki az első és hátsó oldalán.
A git egy szövet, mely a gallér. Dongjeong egy kivehető fehér galléros öltözet, a végén a git  általában le van faragva.
 A goreum  a kabát, a nyakkendő a jeogori. Női jeogori lehet kkeutdong , a különböző színű mandzsetta elhelyezett végén az ujjak.
Chima

Chima
A Chima utal a "szoknyát"-ra. Az alsószoknya, vagy a szoknya réteget nevezzük chimanak. A falfestmények szerint megmaradt Goguryeo, Hwangnam-dong, Gyeongju, Goguryo nő által viselt Chima az első, majd jeogori felett lévő Chima, amely egy kiterjed a "biztonsági öv".
Bár a csíkos, patchwork szoknya, ismert a Goguryeo időszakban, a Joseon dinasztia a szoknyákat négyszögletes anyagból varrta. Ez a derekat meghosszabbította múltbeli szoknyához képest, és megalapította a nyakkendőket, hogy a szoknyát lehessen rögzíteni a testhez.
Womsan


Womsan- a wonsam egy női ünnepi fedőréteg amelyet a hanbokra vettek fel. . Ezt viselték királynők, magas rangú bírósági hölgyek, ezt a ruha darabot a  Joseon dinasztiában hordták. (1392-1910)


Norigae

Norigae
Ma ezeket a díszeket -amiket a filmekben oly sokat láthatunk-, már nem hordják. Nagyon kevés az az alkalom, amikor ma még feltűnik a viseletben akár a ruha, akár a Norigae -vagyis a ruhadísz. Ugyan ma még -ahogyan a Hanbok-ot is, ezt is-, felveszik még, de már csak nagy ünnepeken, megemlékezéseken, vagy éppen családi Ünnepkörben.
Gomusin


Gomusin -Koreai hagyományos cipő ,melyet a nők hordtak. A 20. század elején viselték először.A cipő nagyrésze gumiból készült. Széles ,alacsony sarka van.


Beoseon

Beoseon - beoseon egyfajta párosított zokni,  hanbokkal szokták viselni , hagyományos ruhadarab, amely  szövetből készül , egyfalyta védelemet  és  meleget ad.

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2019
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz