Kimchi Múzeum
Az étkezés két központi eleme a rizs és a kimchi, a koreai nemzeti eledel.A kimchi csípős-fűszeres savanyított-erjesztett zöldség, leggyakrabban kínai kel, de uborkából és daikon retekből is készítik. A szöuli kimchi múzeum 187 féle kimchit tart számon. Kimchi mindenhez jár, kíséri a levest, a rizst, a húsokat, halakat.
A kimchi múzeum Szöul Kangnam negyedében található, célja a koreai nemzeti étel, a kimchi történetének és fajtáinak bemutatása.
Története
A Kimcshimúzeumot 1986-ban a Pulmuone élelmiszeripari vállalat segítségével hozták létre és eredetileg Szöul Csung-ku kerületében volt megtalálható, 1988-ban az olimpia alkalmából költöztették a Coex Mallba.
A múzeumban töb mint 80 féle kimcshit állítottak ki makettek segítségével, a hagyományos kínai kel és daikonretek alapúaktól egészen a különleges fácán- és datolyaszilva-kimcshiig. Emellett a kimcshikészítés eljárását és eszközeit is szemléltetik, az adatbankban pedig a történetét és eredetét is meg lehet ismerni. A múzeum ezen felül a regionális különbségeket is bemutatja.
A múzeum kimcshikészítő tanfolyamokat is tart és meg is lehet kóstolni itt a különféle változatokat.