Ez az oldalt Korea csodálatos világával foglalkozik.Ha tetszik,és érdekel nézz körül bátran! Üdvözlettel SungJong.♥
Fő menü.~
Korea.~
♥.
Extrák.~
Chat.~
Belépés

A hagyományos koreai naptár:

A hagyományos koreai naptár egy luniszoláris naptár, amely a más kelet-ázsiai államok hagyományos naptáraihoz hasonlóan a kínai naptáron alapul. Ezen naptár alapján határozzák meg az év hónapjait és az ünnepek időpontjait a koreai kultúrában.

Hivatalosan ugyan 1895-ben áttértek egy a Gergely-naptáron alapuló rendszerre, de a hagyományos ünnepek idejét és sok idős koreai születésnapját még mindig a régi naptár szerint határozzák meg.

Amíg a naptár hivatalosan is használatban volt, addig az egyes évek elnevezései az uralkodási érákhoz kötődött: 270-tól 963-ig a koreai uralkodási érákhoz, 963-tól egészen 1895-ig (a Gergely-naptár bevezetéséig) pedig a kínai uralkodási érákhoz.

A holdnaptárról azután 1895. január 1-jén tértek át egy a Gergely-naptáron alapuló rendszerre, amely csak annyiban tért el attól, hogy a kezdeti dátumnak a Joseon-dinasztia (조선) 1393-ban történt megalapítását vették.

Két évre rá, 1897-ben ismét megváltoztatták a naptárat és a Gergely-naptár számítási rendszerét megőrizve ismét bevezették a koreai uralkodási érák használatát az évek elnevezésére. 1910-től 1945-ig vagyis a japán megszállás ideje alatt a japán uralkodási érákat használták, majd a háború után Dél-Koreában a naptár kezdő dátumául Kodzsoszon kr. e. 2333-ban történő megalakulását választották. Erről 1961-ben tértek át az általunk is használt naptárrendszerre.Forrás:http://ekkovek.qwqw.hu/

Doramák szentélye♥
Doramák.♥
~♥~
K-pop.♥
Keresés

Copyright MyCorp © 2018
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz